Ultrahangos vizsgálatok

Magas szintű ultrahang diagnosztika a Platán Egészségcentrumban!

Ultrahangos vizsgálatok

Ultrahanggal a test belső szerveit, ereket, ízületeket vizsgálunk, azok esetleges elváltozásait.

Dr. Pásztor Hédi

radiológus

Dr. Bora László

radiológus

Ultrahang vizsgálat közben

Ez a képalkotó módszer teljesen fájdalommentes és semmiyen káros hatással nincs a szervezetre. Az ultrahang készülékek nem bocsátanak ki sugarakat, így szükség esetén több alkalommal, számos testrészen megismételhető anélkül, hogy terhelnénk vele a szervezetet. 

Milyen esetekben szükséges ultrahangos vizsgálat?

Epehólyag, vesék, lép, máj, húgyhólyag, hasnyálmirigy betegségek feltárása
Erek ultrahangos áramlásmérése
Pajzsmirigy állapotának szűrése
Rák diagnózis felállításához
Nemi szervek betegségeinek kiderítésére (prosztata-megnagyobbodás)
Izmok és inak elváltozásának diagnózisában

A ma elérhető legkorszerűbb ultrahang készülékünkkel számos egészségügyi probléma kivizsgálására lehetőség van Egészségcentrumunkban!

Radiológusaink egyebek mellett hasi és kismedencei, végtagi, lágyrész és ízületi ultrahang vizsgálatokat végeznek.

A vizsgálatok a páciens részéről előkészületet nem igényelnek, kivéve a hasi és kismedencei ultrahang, amely éhgyomorra történik, előtte 6 órával nem javasolt az étkezés. Az ultrahangos vizsgálatok 20-40 percet vesznek igénybe.

Bejelentkezés telefonon a 06-36/786-232 számon
Online pár perc alatt a lentebb található vizsgálat kiválasztása után
Rövid várakozási idő
Tágas, ingyenes parkolási lehetőség a belső udvarban

Foglaljon időpontot ultrahangvizsgálatra

Gyorsan, csupán néhány perc alatt az Önnek megfelelő módon!

Telefonon

+36-36/786-232

Online:

Hasi kismedencei ultrahang


Ezzel a vizsgálattal a hasüregben található szervek, máj, epehólyag, hasnyálmirigy, vesék, lép, húgyhólyag, nőknél a méh és a petefészkek, férfiaknál a here, valamint a prosztata betegségei diagnosztizálhatók.

23.900 Ft

Hasi ultrahang és hasi Color Doppler


A vizsgálat során a hasüregben található szervek vizsgálata mellett – máj, epehólyag, hasnyálmirigy, vesék, lép, húgyhólyag, nőknél a méh és a petefészkek, férfiaknál a here, a prosztata – a szervek ereiről is képet kapunk.

29.900 Ft

Nyaki lágyrész ultrahang


A vizsgálattal a nyakon tapintható mirigyek – pajzsmirigy, nyálmirigy, fültőmirigy – esetleges betegségeit diagnosztizáljuk. Segítségével felismerhetőek gyulladásos betegségek, nyálkövesség, daganatos elváltozások.

23.900 Ft

Carotis ultrahang


A carotis, azaz a nyaki erek vizsgálata során az artériák vérkeringését térképezzük fel. Ezzel a módszerrel kimutathatóak a beszűkült vagy elzáródott nyaki verőreke, amelyek nagyban növelik az agyvérzés kockázatát.

23.900 Ft

Nyaki lágyrész és carotis ultrahang


A vizsgálattal a nyakon tapintható mirigyek – pajzsmirigy, nyálmirigy, fültőmirigy – esetleges betegségeit diagnosztizáljuk. A carotis, azaz a nyaki erek vizsgálata során az artériák vérkeringését térképezzük fel.

28.900 Ft

Alsó végtagi vénák és artériák Color Doppler vizsgálata egy oldal


Color Doppler vizsgálattal az erek állapotát és a véráramlást figyeljük meg. Vizsgálatunkkal az egyik alsó végtag vénás elégtelenségeit, visszerességet, keringési problémáit, trombózis gyanút diagnosztizálhatunk.

27.900 Ft

Alsó végtagi vénák és artériák Color Doppler vizsgálata két oldal


Color Doppler vizsgálattal az erek állapotát és a véráramlást figyeljük meg. Ultrahanggal a két alsó végtag vénás elégtelenségeit, visszerességet, keringési problémáit, trombózis gyanút diagnosztizálhatunk.

39.900 Ft

Felső végtagi vénák és artériák Color Doppler vizsgálata


Color Doppler vizsgálattal az erek állapotát és a véráramlást figyeljük meg. Ultrahanggal a teljes felső végtag artériáit és vénáit vizsgáljuk a karon vagy kézen előforduló keringési rendellenességek diagnosztizálására.

31.900 Ft

Felső végtagi idegi ultrahang vizsgálat 1 régió


A vizsgálat során az idegek lefutását, szerkezetét figyeljük meg a bal vagy a jobb felső végtagban. Ezzel felfedezhetők az ideg sérülései, elváltozásai, esetleg daganatai, valamint az úgynevezett alagút szindrómák.

29.900 Ft

Egyéb lágyrész ultrahang


Az ultrahanggal a hónalj, nyirokcsomók, hasfal, mellkasfal, comb és lágyék esetleges megbetegedéseit vizsgáljuk. Feltérképezzük a bőr alatti csomókat, izomsérülést, sérvet, tapintható, látható duzzanatokat.

Az egyéb lágyrész ultrahang nem jelenti az emlő vizsgálatát!

23.900 Ft

Here ultrahang


A vizsgálat során a here szerkezetét, vénáit és artériáit, a herezacskó rétegeit figyeljük meg. Ultrahanggal kimutathatóak a here gyulladásai, daganatok, vérellátási zavarok, heresérv, vagy visszértágulat.

23.900 Ft

Izületi ultrahang 1 régió


Ultrahanggal megfigyelhetőek a váll, könyök, csukló, csípő, térd vagy boka körüli szövetek. Ezzel láthatóvá válnak az ízület gyulladásai, izmok, inak sérülései, szakadásai, folyadékgyülemlek. A vizsgálat egy testrészt érint. 

23.900 Ft

Izületi ultrahang 2 régió


Ultrahanggal megfigyelhetőek a váll, könyök, csukló, csípő, térd vagy boka körüli szövetek. Ezzel láthatóvá válnak az ízület gyulladásai, izmok, inak sérülései, szakadásai, folyadékgyülemlek. A vizsgálat két testrészt érint.

34.900 Ft