Rólunk

Bővebben a Platán Egészségcentrumról!

Milyen vizsgálatok érhetőek el?

Intézményünkben kardiológiai, ultrahang diagnosztikai, gasztroenterológiai, neurológiai, reumatológiai, gyermek pulmonológiai vizsgálatokra kérhetnek időpontot.

A hozzánk fordulók testi-lelki egészségének megőrzésében pszichiáter, wing-wave coach, gyógytornász és fizioterapeuták segítenek.

Az Egészségcentrumban vérvételre is lehetőség van, a Vascular Diagnostics laboratóriumával együttműködve a ma létező legkorszerűbb vizsgálatokat is el tudjuk végezni.

Mi található a Platán Egészségcentrumban?

A Platán Eger Egészségcentrum – a megyeszékhely felsővárosi részén – mintegy tizenegyezer ember magas színvonalú egészségügyi ellátását is biztosítja.

A kétszintes modern épületben ugyanis körzeti gyermekorvosok és védőnők is várják a kisgyermekes szülőket.

Az épületben patika is található, az akadálymentes közlekedést pedig lift segíti. Pácienseink kényelmét tágas parkoló teszi még komfortosabbá.

Honnan ered a nevünk?

Az Egészségcentrum hagyománytiszteletből az Egerben honos több száz éves, hatalmas lombkoronás, árnyat adó fafajtáról kapta a nevét.

A keleti platán már az ókori perzsa kertekben nagyon fontos feladatot töltött be, ugyanis ezek tervezésekor a fény-árnyék játék megvalósításában kiemelkedő szerepe volt.

Egy legenda úgy tartja, hogy maga Xerxész írt egy ódát a platánfához, a görögök csodálatát kifejezve a fa iránt. Erről Handel is említést tesz híres operájában (Serse, vagy Xerxes, 1783).

A növény Hippokratész fájaként is ismert, ő ugyanis Kos szigetén egy platánfa alatt tanított orvoslást.